PacoDiop

Ääri-islamismi (ei Islam) ja uusnatsismi ovat yhtä pahoja

Ääri-islamismi ja uusnatsismi ovat molempia yhtä pahoja järjestöjä ja ihmiskuntaa vihaajia. He fanittavat tosiaan. Hilter ja Al-Husseini ovat tehneet yhteistyötä. 

En tosiaan suoraan aio puhua naiden kahden järjestöjen toiminnoista tai yhteistyöstä. Google voi auttaa siihen paremmin. Silti kuten myöhemmin huomaat niiden kautta olen käsitelemässä todella vaikeaa aihetta, joka koskee yhteiskuntaamme, joten kutsun sinut maltillisesti perehtymään tekstiin. 
 

Hyvää lukemista!
 

Jokaisen ulkomailla asuvan suomalaisen pitäisi saada mahdollisuus tulla kotiin, ja jos henkilö ei pystyisi, valtion on autettava häntä tulemaan takaisin. Meidän ei tarvitse ottaa mallia kenestäkään, mutta yksi syy, jonka takia USA toimii ”maailman hätäkeskuksena” on yksinkertainen: he eivät koskaan jätä omiaan ulkomaille, vaikka kyseiset ihmiset olisivatkin pettyneet valtioon osallistumalla radikalismin leireihin. Ei ole vastuullista jättää omiaan muiden hyväksikäytettäväksi. Olemme menettäneet tavalliset suomalaiset kun he menivät sinne. Pitäisikö meidän miettiä, miksi on tapahtunut juuri näin? On helppoa rangaista ihmisen väärä teko. Haastavaa on etsiä ja löytää toimiva ja kestävä ennaltaehkäisy ihmisten syrjäytymiseen, jos ei ollut oma valintaa. Mielestäni meillä pitäisi olla fokuksessa juuri tämä asia.
 

Tietojen mukaan nuoret, jotka lähtevät radikalismin suuntaan (ei ole väliä, onko kyse islamismin tai uusnatsien terrorismista), ovat olleet jo omassa yhteiskunnassaan marginalisoituneet. Mitä minä tarkoitan tällä?

Meillä on täällä vähintään pari radikalisoitunutta ryhmää:
 

On nuoret, jotka kutsuvat itseään "muslimeiksi" ja aikovat kostaa Islamin nimissä yhteiskunnalle, koska heitä ei ole hyväksytty sellaisina kuin he ovat, koska heille ei ole tarjottu sitä apua, jota he olisivat tarvinneet nuorina. He ovat helppoja kalastettavia ja hyväksikäytettäviä, sillä he ovat pettyneet systeemiin. Emmekä saa unohtaa, että he tuntevat vihaa muita kohtaan. Nämä ihmiset tarvitsivat ja vielä tarvitsevat paljon apua. 
 

On myös uusnatsit, joilla on myös samanlaisia melkein samanlaisia avuntarpeita. He vihaavat olemassa olevaa systeemia, koska he eivät ole saaneet mahdollisuutta löytää paikkaansa tässä yhteiskunnassa. He eivät tavallaan saa osallistua mihinkään yhteisöön, he kohtaavat vain monien tuomion. 
 

Tämän takia heidän on pakko saada huomiota kokeilemalla rajojaan ja rikkomalla useasti lakeja. Meidän tulisi ymmärtää, että kovat rangaistukset, jotka toimisivat esimerkkeinä, ovat tavallaan hyviä, koska ne voisivat estää, ennakoida tai ehkäistä vääriä tekoja, mutta rangaistukset eivät kyllä aina ole yksinkertaisesti toimivia keinoja. Sen me tiedämme, että rikollisryhmät myös usein kilpailevat siitä, kuka tekee pahimman rikoksen ja saa suurimman rangaistuksen. 
 

Kuintenkin fatka on se, että monet nuoret ihmiset fanittavat taustoista riippumatta kaikenlaista radikalismia, vaikka heidät perustelunsa ovat yleensä uskonnollisia tai ideologisia. He fanittavat niitä, koska niissä järjestöissä he löytävät ”rakkautta, arvostusta, kunnioitusta ja heille tärkeintä - hyväksymistä.” He ovat tärkeitä niissä piireissä ja kokevat, että yhteiskunnassamme he ovat aliarvostettuja eikä heitä huomata eikä rakasteta.

 Tämä takia meidän on pakko olla inhimillisiä kaiken kohtaan. 
 

Toki en ole sanomassa, että heitä kaikkia voidaan auttaa ja tai että heidät voitaisiin pelastaa, mutta meidän on autettava niitä heistä, jotka sitä apua vielä pyytävät ja tarvitsevat ja niitä on jo paljon Suomessa. Sitä ei voi kutsua hyväntekeväisyydeksi. Meidän on autettava jokaista täällä. 

Ihmiset tekevät sekä isoja että pieniä virheitä elämänsä aikana. Kukaan ei silti ansaitse hylkäämistä. Meillä on lakeja, joita kaikkien on noudatettava riippumatta siitä, oletko tehnyt jotakin pahaa, törkeää tai kauheaa ulkomailla tai kotimaassa. 

Jokainen suomalainen ansaitsee saada tuomion Suomessa. Viranomaisten on ensisijaisesti noudatettava Suomen lakeja. Tärkeimmät ovat lasten oikeudet. Aikuiset määräävät lasten oikeuksista kysymättä lapsilta mitä nämä itse haluavat. Aikuiset aina luulevat tietävänsä, mikä lapsille on parasta - valitettavasti ei se aina näin toimi. Kasvattajana tiedän sen. Kyllä lasten tarpeet voi helposti huomata, mutta lapsen kanssa on toimittava yhtäjaksoisesti ja johdonmukaisesti, jos pyritään rakentamaan hänen kannaltaan laadukasta kasvatusta. 
 

Jokaisella lapsella on oikeus elää ja nähdä myös vanhempiaan - ovat nämä sitten tuomittuja uusnatsismin tai islamismin teoista. Tuomitut rangaistaan ja lasten oikeuksia noudatetaan lain mukaan. Jos emme tekisi niin, olemme taas hylkäämässä lapset ja nuoret eroon yhteiskunnastamme, vaikka väärät teot eivät olleet heidän. Tätä ei voi politisoida. Järkeä pitää käyttää. Ei tarvitse olla emotionaalinen. On valheellista ja tekopyhää sanoa, että lasten vuoksi halutaan, että heidän vanhempamsa eivät tulisi takaisin Suomeen. Kysykää lapsilta, jos ei vielä ole kysytty. Ei voida samoja virheita kun heidän vanhemmat, jotka he eivät olleenkaan ajattelleet lapsiaan ja lasten oikeuksia, kun he veivät lapset mukanaan sotaan.

Tulee aika, jolloin lapset itse tulevat ymmärtämään, mitä heidän vanhempansa ovat tehneet ja silloin he voivat päättää suhteestaan vanhempiinsa. Ei meillä ole minkäänlaista valtaa eikä oikeuksia ottaa si

vanhempia heiltä pois. Lapsia autetaan rakastamaan eikä vihaamaan. S.O.S Palauttakaa heidät vanhempiensa kanssa takaisin Suomeen, jos ei ole vielä tehty. Samalla kysyn täällä tiedetäänkö edes, missä isät ovat? Onko nyt kuitenkin kyse vain äideistä?
 

Minun pointtini on, että äidit ovat toimineet väärin, kun he ovat vieneet lapset Syyrian sotaan. Olen sitä mieltä, että äidit pitää tuoda Suomeen vastaamaan teoistaan välittömästi. Suomessa meillä on asiantuntijoita, jotka ovat erittäin hyviä käsittelemään tälläisiä perhekriisejä, vaikkakin tämä asia on hyvin yhteiskunnallinen ja myös kansainvälinen kysymys. Minun mielestäni on hyvä tietää, mitkä äitien ja lapsien suhteet ovat tällä hetkellä. Minä luotan, että asiantuntijamme pystyvät selvittämään heidän keskinäistä suhdettaan. Uskon, että asiantuntijat pystyisivät keskittymään lasten etuun. Ennen kaikkea tärkeintä on myös muistaa, että tämä on aivan suuri šokki suomalaiselle yhteiskunnalle ja jokaiselle tavalliselle suomalaiselle. Tämä šokki on jo koettu. Nyt kysymys kuuluu, miten voitaisiin ehkäistä ja ennakoida tällainen tilanne tulevaisuudessa. Minusta sekä äitejä että lapsia on kuunneltava todella hyvin. Uskon vahvasti, että kuuntelemalla heitä voidaan saada lisää tietoa yhteiskunnalle siitä, minkä takia he ovat lähteneet sinne. Olen sitä mieltä, että vastaukset ja ratkaisut löytyisivät haastatteluissa ja lopulta meidän yhteiskunnastamme siihen, miksi he ovat lähteneet tästä omasta kulttuuristaan. Sillä tulisumme tietää enemmän heidän taustoista ja motiivista. Ovatko kaikki äidit tämän suomalaisen kulttuurin kasvattamia?Keitä he ovat? Haastattelemalla äitejä Suomella olisi mahdollisuuksia tietää enemmän syrjäytymisen ehkäisemisestä ja syrjäytymisen pahoista vaikutuksista. Meidän on autettava jokaista. On tarpeellista tietää, oliko lähtö oma valinta ja miksi henkilö on tehnyt tämän valinnan. Halusivatko he tehdä jotakin "suurta", estää vallankäyttäjien väkivallan vai perustaa oman väkivaltaisen koneiston? Halusivatko he olla "sankareita"?
 

Psykologista ammattitaitoa tarvitaan, mutta tahtoa näyttää puuttuvan tähän asti. Tarvittaisiin tietopankki, jonka avulla voidaan tulevaisuudessa ennakoida ja toimia niin, ettei toisten tapahtuisi jotakin samankaltaista.
 

Ennen kuin lopetan haluan sanoa, että, jos perustettaisiin kansainvälinen oikeusistuin ISIKsen jäsenille, sellainen olisi perustettava myös uusnatsien kansainvälisen organisaation jäsenille. Nämä järjestöt vihaa ihmiskuntaa. Minä olen kyllästynyt vihaan, ja en hyväksy missään nimessä radikalismia enkä minkäänlaista pahuutta.

 

Kirjoittajan kommenti
 

Nyt kuin olet lukenut tekstin haluan sanoa, että tämä asia on hyvin vaikea eikä siihen ole helppoja vastauksia. Varmasti moni suomalainen kysyy, miksi heillä oli varaa ja intoa lähteä sinne, kun he eivät osanneet varmistaa omaa paluutaan, vaikka tietysti jokainen ymmärtää, että he eivät sodan keskellä ole voineet säästää esimerkiksi rahaa paluumatkaa varten. Emme tiedä, minkälaisesta omasta tahdosta ja minkälaisesta mahdollisesta manipulaatiosta on ollut kysymys. Joka tapauksessa minä toivon, että äidit rehellisesti miettisivät motiivejaan ja yrittäisivät ymmärtää itseään eivätkä olettaisi, että heidän tekonsa voisivat tuntua tavallisista suomalaisista järkeviltä tai edes hyväksyttäviltä. Lapset eivät voi vanhempiensa teoille tietenkään mitään.

 

Kiitos lukemisesta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän JussiSrkel kuva
Jussi Särkelä

KAUHISTUTTAVAA TIETÄMÄTTÖMYYTTÄ. Islamismin ja uusnatsismin rinnastaminen on yhtä oikeutettua kuin kristinuskon ja natsismin. Kirjoittajan pitäisi ensin selvittää asiat itselleen, ennen kuin kirjoittaa niistä. Opi kaveri edes perusasiat! Ensin logiikasta. Muhamettilaisia on maailmassa 1,3 miljardia. Jokainenko heistä on verrattavissa uusnatsiin. Tämän kaltaiset ääriyleistykset ovat vaarallisia, sillä niistä sikiää rasismi. Ne kuvastavat poliittista välinpitämättömyyden ilmapiiriä puolustaa kansakuntia, jotka joutuvat Yhdysvaltain hyökkäysten kohteiksi.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Islamismi voi tarkoittaa poliittista rauhanomaista pyrkimystä valtion tai itsehallinnon rakentamiseen, jossa islamin uskon jonkunlaisella tulkinnalla on suuri rooli kulttuurin identiteetissä. Tietyin reunaehdoin se voi olla ihan hyväksyttävä päämäärä.

Käyttäjän PacoDiop kuva
Paco Diop

Kiitos se kyllä voi myös tarkoittaa sitä. Korjaan sen.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#3 Islamismi tarkoittaa teokratiaan pyrkimistä, keinoilla millä hyvänsä. Se ei meidän horisontistamme katsoen voi olla millään ehdoin hyväksyttävä päämäärä.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Jos "keinoilla millä hyvänsä", tai jos olennaisesti koskien muitakin ihmisiä kuin niitä jotka omasta tahdostaan haluavat muuttaa heidän utopiaansa, niin siinä tapauksessa siihen liittyy väistämättä epäkohtia, joita meidän on vaikea hyväksyä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Ääri-islamismi ja äärioikeisto ovat ihan samanlainen aate. Ero on vain se, millä nimellä kutsuvat Jumalaa, jos siihen uskovat.

Olen itsekin kyllästynyt vihaamaan. Siksi on parempi, ettei Isiksen riveissä toimineita ja kalifaattia tukeneita tuoda Suomeen. Meillä on asiantuntijat sanoneet tämän olevan liian iso riski. Luotetaan asiantuntijoihin.

Lapset ovat toki eri asia. Hekin todennäköisesti tarvitsevat intesiivistä kuntoitusta vuosia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Äärioikeisto ja ääri-islamismi ovat saman kolikon kaksi puolta. Ne tarvitsevat toisiaan, ne ruokkivat toisiaan, sillä ne elävät vihasta ja vastakkainasettelusta. Dialogi ja terve järki on niillä kuoleman suudelma.

On selvää että edes lapset on pelastettava. Äidit ovat vaikeampi kysymys. Minäkin ajattelin ensin että mitäs menivät, ei valtiolla ole velvollisuutta pelastaa jokaista aikuista ihmistä joka menee elämänsä sössimään. Mutta tämä reaktio taisi olla turhan tunteenomainen. Ei ne äidit siellä leireillä ainakaan ihmisiksi tule, kyllä niillä on jonkinlainen mahdollisuus parantua harhoistaan, jos pääsevät tänne sivistyksen pariin. Miksei niitä voisi auttaa täällä. Kyllähän natsikin kypsyy muutenkin kuin keittämällä, kuten Holapan tapauksesta voidaan nähdä. Ei, en tarkoita sitä suurta suomalaista kirjailijaa, vaan sitä jantteria joka perusti uusnatsijärjetön (Suomen vastarintaliike, joka muutti nimensä Pohjoismaiseksi vastarintaliikkeeksi, ja joka nyt on jo lakkautettu oikeuden päätöksellä).

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kommentit #1 ja #2 näköjään sensuroitu?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei Suomessa sensuroida voi. Poistaa voi, jos kommentti on asiaton. On tietysti mahdollista että joku ääliö on silti ehtinyt ottaa niistä poistetuista kommenteista kuvakaappauksen ja jakaa ne twitteriin ja Suomen valeuutisiin.

Käyttäjän PacoDiop kuva
Paco Diop

Kommentti1 = kommentti 2. Tähän saa kommentoida milloin vain, vaikken aina tarvitse kaikkiin vastata.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kiitos, kun sallit kommentin nyt, vaikkakin jälkikäteen ja huomautuksen jälkeen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #14

Jos yrittää kommentoida ilman kuvaa, ei kommentti näy ennen kuin blogin pitäjä on hyväksynyt sen. Tämä on yleinen käytäntö täällä. On myös sellaisia kirjoittajia jotka eivät päästä mitään läpi tsekkaamatta ennalta. Ja sitten on sellainen outolintu joka poistaa kommentin mutta ottaa sitä ennen siitä kuvakaappauksen ja julkaisee sen asiayhteydestään irrotettuna twitterissä ja Suomen valeuutisissa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Viisaasti kirjoitettu. Olen pettynyt suomalaisiin, koska omasta kansasta (johon myös ISIS-taistelijoita kuuluu) ei pidetä huolta, ja toisaalta rajat on niin auki, että kansa vaihtuu.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Unohtui sitten mainita vasemmisto-anarkistit(antifan diggaajat), joiden eräs naisedustaja taannoin sanoi Heikelä Korporaatio - ohjelmassa, että "vallankumoukseen pyritään ja poliisi on vihollinen." Että sellaista sakkia. Mutta Suomessa tuskin on syytä pelätä uusnatseja tai anarkisteja, sen sijaan nämä ääri-muslimit islamistit ovat jo eri juttu. Ja heitä on varmaan enemmän kuin mitään natsien ja anarkojen ydinporukkaa yhteensä.

Ääri-islam on syytä ottaa vakavasti. Ruotsikin aikoo nyt karkoittaa jo viisi äärimuslimia pääosin imaameja, koska heitä pidetään turvallisuusuhkana maalle. Eli mitä kaikkea ovat moskeijoissa sitten saarnanneetkaan.

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkänen sanoi, että Suomella ei ole velvollisuutta järjestää Syyriassa Al-Holin leirillä olevien ISIS-naisten palautuksia. Olen samaa mieltä. Ja olisivatko nämä naiset nyt itkemässä takaisin jos Isis olisi vielä voimissaan, ja he vapaina - eivät takuulla.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Kaikki ääri-aatteet ovat yhtä pahoja. Mikä tekee sen että ääri-islamistit ovat eniten otsikoissa on se, että sisäpoliittiset ja geopoliittiset syyt aiheuttavat sen että näitä on enemmän kuin esim äärioikeistolaisia. Ja se että ääri-islamisteilla on rikkaita tukijoita kuten saudi-arabia ja iran.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Jos ääri-islami ja natsimismi ovat samanlaisia, niin miksi länsimaissa ääri-islamistit löytävät poliittisen liikkeen lähes aina, joko Vihreistä tai Sosiaalidemokraateista?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Juuri niin, näinhän se todellisuudessa on. Esim. Ruotsissa islamisteja on eniten ollut juuri Vihreissä ja vasemmistopuolueissa, mutta tiettävästi ei yhtään Ruotsi Demokraateissa. Islamistit siis hakeutuu vasemmistovihreisiin, koska sieltä löytyy "ymmärtäjiä" sekä muuten vaan hyvin naiiveja ihmisiä.

Käyttäjän PacoDiop kuva
Paco Diop

Radikallisteja löytyvät kaikissa yhteiskunnissa,sekä puolueissa. Minun mielestäni kuitenkin ne ovat samoja, koska aiheuttavat monesti ihmiskunnalle vaivoja. Se mitä yhdistää heitä on se fakta, että he harrastavat väkivaltaa, uhkaamista, tappamista jne.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #20

Joo, fasismi ei oikeastaan ole niinkään ideologia kuin toimintatapa. Se vannoo sellaisten arkaaisten näennäisarvojen kuin "rotu", "veri" ja "johtaja" nimiin. Se pyrkii vaientamaan kritiikin maalittamalla kriitikot.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Uskonnonvapaus, suvaitsevaisuus, yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet esiintyvät islamissa vain teoreettisena abstraktiona, käytännöllisesti mahdottomina. Arvot joita ei kuitenkaan hyväksytä ovat luonteeltaan pelkästään retorisia, eli pelkkää puhumista puhumisen vuoksi. Islamin arvot ovat yhteen sovittamattomia suomalaisten arvojen kanssa, oli kysymys kysymys ääri-islamista tahi maltillisesta islamista, jota sivumennen sanoen ei ole olemassakaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Taisi muuten Turkin pressa kerran sanoa, että mitään maltillista islamia ei ole, on vaan yksi islam.

Airi Pulkkinen

Monikulttuurisuus ei toimi jos on vain hyvin vähän yhteisiä tapoja toimia yhteiskunnassa. On ymmärrettävä mikä merkitys on sillä, että islam on paitsi uskonto myös totalitaarinen poliittinen järjestelmä, jonka tavoitteena on sharia-lain mukaisesti hallittu kalifaatti. Islamin hallintojärjestelmä Sharia, ei ole millään tavoin yhteensopiva länsimaisen käsityksen kanssa ihmisoikeuksista ja oman tunnon vapaudesta jne. Aiheesta asiatietoa mm. Ayaan Hirsi Ali, Harhaoppinen (2016), Martti Ahvenainen, islam Raamatun valossa (2015), Tania Kambouri, Naispoliisin rankka arki monikulttuurisessa Saksassa (2018).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset