PacoDiop

⚠️ Autetaanko Afrikkaa EU:n rahoituksella vai mitä?

⚠️Senegalissa ei ollut koskaan sisäsotaa ja nyt se voi tapahtua, koska maailman suuret yhtiöt niin kuin BP haluavat tämä maan valtavia energiaressursejä. On tapahtunut Kongossa ja muissa maissa sisäsotia tämä takia. Sen me tiedämme jo ennen. Nyt on iso pelko, että siihen suuntaan taas mennään. Luonnollisesti sotien jälkeen ihmisten on pakko lähteä pois kotoa, koska ei mitää toivoa ole enää heillä tarjoilla. Aivan turhaa siis ihmetellä miksi. Turhaa myös sanoa enää, että "Afrikkaa pitää auttaa EU rahoituksella tai emme voi enää auta" jne. Miten pitää siis oikeasti auttaa näitä maita? Laitan tämän tähän, koska minun mielestäni tätä totuutta ei kerrota tavallisille Eurooppalaisille. Se vastaa yksinkertaisesti siihen kysymykseen miten autettaisimme Afrikkaa. Kuvitellaan yhdessä sen jälkeen millä voidaan tehdä10 miljardin dollarilla? Katso infon youtubessa: "The $10 Billion Energy Scandal - Full documentary - BBC Africa Eye & Panorama"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Paco, olet oikealla asialla. Liian monet luulevat, että Afrikkaa autettaisiin vain kaatamalla sinne rahaa. Parempi apu olisi, että Afrikan luonnonvaroja ei ryöstettäisi, vaan pelattaisiin reilua peliä. Mutta tämä vaatii laajempaa ja vaativampaa pohdintaa, joten ihmiset mieluummin rauhoittelevat omaatuntoaan vain hokemalla "lisää kehitysapua!".

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tietysti sitä voisi sitten olla myymättä luonnonvaroja ja käyttää niitä omiin väestönkasvun räjähdyksen seurannaisvaikutuksiin.

Afrikan vastuuton väestöräjähdyskin ikävine lieveilmiöineen on varmasti EU:n vika ?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Länsimaisten globaalilla tasolla toimivien yhtiöiden taloudelliset edut ohitavat aina niitä paljon mainostettuja ihmisoikeuksia.

EU ja USA tanssi niiden yhtiöiden etujen mukaan, kun puhutaan että pitää turvatta EU:n tai USA:n intressit, se tarkoitta juuri EU:n tai Amerikkalaisten yhtiöiden edut turvataan.

Itse olen alun perin Belgiasta kotoisin olen aina suhtautunut kyynisesti kun entisessä koloniassa Kongossa pitäisi saada demokratia ja autetaan köyhiä kongolaisia.

Itsenäistymisen jälkeen valittiin vaaleissa Patrice Lumumba joka sitten murhatiin, kun ei tanssinut siloisen EU:n edeltäjän ja Amerikkalaisten yhtiöiden etujen mukaan.

Lumumban jälkeen ei sitten ollut vallassa kun omia taskuja täyttäviä länsi myönteisiä diktaattorin tapaisia.

Tätä niin sanottua Kongon kehitysapua on annettu jo lähes 60 v.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Patrice_Lumumba

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Koska en tiedä, onko Sengalista löydetty / onko siellä öljyä?

Jos on niin miksi senegalilaiset tai Senegalin valtio ei perusta öljy-yhtiötä ja ala tuottamaan ja myymään öljyä?
Luulisi että rahaa löytyy lainaksi, löytyyhän sitä armeijoillekin kaikkialla?
Ja luulisi ainakin EU:n lainaavan ilomielin tarpeellisen rahan.

Näin öljyn tuotto saataisiin senegalilaisten hyödyksi ja kehitykseen.
Vähän samalla tavalla kuin vaikkapa Saudeissa tai muissa öljyvaltioissa. Näin pääsisi Senegal kehittämään talouttaan ja mm. koululaitostaan ja terveydenhuoltoaan.

P.S. Näinhän se on tainnut mennä täälläkin. Raaka-aineena on vain käytetty sitä mitä meillä on eli puuta.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Luuletko että usa tai muut öljymaat antaisivat näiden uusien päästä markkinoille?
Hyvin äkkiä olis järkätty sisällissota ja hallituksen vaihto jos näin tehtäis.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Että "jos" tätillä olisi niin.....
Onhan meillä EU ja Kiina jotka tukevat varmasti jokaista öljyntuottajaa jo omista egoistista lähtökohdista.
Ja miksi ei antaisi?
Jos öljyn hintaa alettaisiin alentamaan dumppaamalla sitä alihintaan niin ehkä.
Kuitenkin senegalilaiset myisivät öljynsä korkeimpaan mahdolliseen hintaan, hintaan joka määräytyy markkinoilla.
Ja jos senegalilaiset itse, siis itse, toimisivat maansa edun mukaisesti, niin mitään sisällissotia tai hallituksen vaihtoja ei tapahtuisi.
Tästä tosin nähtiin karmea esimerkki jo Biafrassa. Maakunta josta öljyä löytyi halusi irrottautua rikkauksineen emämaasta. Tai siis ei maakunta eikä kansa vaan maakunnan johdossa olevat paikalliset poliitikot. Näille oli tärkeintä omien taskujen täyttäminen.

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sepi Seppo

Hah, jos sieltä löytyisi öljyä nii vähän veikkaan että maailman poliisi USA olisi nopeasti paikalla tarjoamassa "vapautta ja demokratiaa"

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Saudit eivät saisi nostettua hiekasta litraakaan öljyä ilman ulkopuolisten apua, pelkään, että sama se on Senegalin kohdalla.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Juuri näin se on Paco. Esimerkki tapauksessa energia varannot pitäisi säilyttää Senegalin valtiolla, kuin myös tuotanto, jatkojalostus ja myynti globaalille markkinoille. Se olisi parasta kehitysapua Senegalin kansalle ja hyvinvoinnille.

Suurin kysymys onkin se, kuka ja mitkä tahoat antaisivat sellaista teknologista konsultaatiota energian varojen hyödyntämiseen Senegalin hyväksi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Luulisin että "rahalla saa ja hevosella pääsee". Jos on öljyä niin löytyy aivan varmasti rahoittajia. Oma yhtiö pystyyn ja palkattuja ammatti-ihmisiä jotka vähitellen opettavat oman väen öljytuotantoon.
Kunhan vain oman maan korruptoituneet viranomaiset ja armeija antavat asioiden mennä järkevällä tavalla. Tosin, taitaa olla yleistä että kun löytyy öljyä niin löytyy myös aseita.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

EU itse aiheuttaa köyhyyttä Afrikassa.
Maataloustukien ja vientitukien avulla dumppaavat niin halpoja elintarvikkeita Afrikkaan että siellä ei pystytä kilpaileen maatalous tuotteilla joten mikään ei lähde siellä käyntiin.

Nyt kiinalaiset valtaa Afrikan kuitenkin, toivottavasti toimivat paremmin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tuossa otit esille yhden Afrikan suurista ongelmista.
Kun maatalous ei toimi niin myös muut sitä tukeva toiminta ei toimi.
Yksi suuri USA:n kolmikymmenluvun laman aiheuttajista oli, yllätys yllätys, maatalous. Kun Keskilänteen iski valtava kuumuus ja kuivuus ja, tietääkseni jopa miljoonat tilalliset joutuivat jättämään hommat niin siitä aiheutui valtava työttömyys USA:ssa.
No, kärjistin, syy ei tietenkään ollut maatalouden vaan se että tuolloin "ilmasto lämpeni" myös Amerikassa kuten myös ainakin meillä ja siitä aiheutui kuivuus ja maatalous joutui kärsijäksi.

EU? Kyllä EU ja silloin pääosaa taitaa näytellä Ranska.
Suurempia konnia tässä ovat kuitenkin USA, Kanada ja Australia (-kin?).

On täysin epärealistista edes ajatella että Kiina toimisi pienimmässäkään määrin epäitsekkäästi. Kiina tulee käyttämään Afrikkaa halpojen raaka-aineiden ja työvoiman lähteenä tulevaisuudessa.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Afrikan maiden pitäisi liitty yhteen, ajaa yhteisiä asioita. Tavallaan Afrikanliitto ei liittovaltioo vaan edunvalvoja.
EUn tue varmistaa että Afrikka tulee olemaan köyhä meidän lieassa ja avun tarpeessa ikuisesti.
Kaksoismoraali on pahasti valloillaan nykyään. Aina voidaan syyttää "persuja" ja nostaa ne tikunnokkaan syntipukiksi kun itse suhmuroivat kuliseissa.
Tosiasioista ei puhuta vaan lillukanvarsista.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Hölmöjen rahoilla maksetaan kehityksenestoapua, myydään vähän aseita diktaattoreille ja viedään luonnonvarat. Business as usual.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Afrikan ja muiden kehittyvien maiden väestönkasvu pitäisi saada pysäytettyä.
Se on perusasia köyhyydestä nousemiseen.
http://steriloimislaki.blogspot.com/p/lapsen-vaiku...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Äkkisiltään katsottuna afrikkalainen talous ei perustu tuottamiseen vaan ottamiseen. Työ on välttämätön paha, jota tehdään vain silloin, kun vaihtoehtoja ei ole. Elanto otetaan aina joltain muulta ja naiset sekä lapset tekevät raskaat maatyöt.

Sitä mukaa, kun valkoinen väestö on syrjäytetty, jokainen valkoisen väestön karkottaneista maista on ajautunut enemmän tai vähemmän taloudelliseen kaaokseen.

Entinen Rhodesia, eli Zimbabwe on hirvittävin esimerkki. Saharan eteläpuolisen alueen yksi vauraimmista ja viljavimmista alueista suistui muutamassa vuodessa kurjuuteen. Nyt Zimbabwe kutsuu valkoisia maanviljelijöitä takaisin, mutta tilat ovat päässeet mustien omistuksessa niin huonoon kuntoon, ettei varoja maanviljelyksen uudelleenkäynnistämiseen ole riittävästi.

Olin revetä nauruun, kun katsoin dokumenttia suomalaisesta koirakouluttajasta, joka koulutti jossain Afrikan valtiossa paikallisia koiranohjaajia koirineen etsimään salakaadettujen norsujen syöksyhampaita. Aikataulut eivät koskaan pitäneet ja koulutettavat eivät aina edes vaivautuneet paikalle. Homma alkoi sujumaan vasta kun kouluttaja löi nyrkkiä pöytään ja sanoi, että koulutus loppuu sitten tähän.

Toinen esimerkki afrikkalaisesta mentaliteetista.

Ryhmä entisiä Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen sotilaita matkusti Afrikkaan ja tarjoutui kouluttamaan riistanvartijoita ja etsimään norsujen ja sarvikuonojen salametsästäjiä. Tämähän sopi paikalliselle sisäministerille ja homma aloitettiin. Ministerille tuli kuitenkin kiire lopettaa toiminta heti alkuunsa, kun yhdysvaltalaisryhmä alkoi saavuttaa tuloksia ja salametsästäjiä saatiin kiinni ja surmattiinkin tulitaisteluissa. Ilmeni, että ministerin "sivutulot" salametsästäjiltä loppuivat kuin seinään.

Ollessani rauhanturvaajana Libanonissa nauroimme partaamme ghanalaisille "rauhanturvaajille", jotka myivät varusteitaan eniten tarjoaville.

Afrikan maiden suurin ongelma on sisäänpäin kääntynyt heimokulttuuri ja edelleen vallitseva taikauskoisuus.

Tilanne olisi meillä täysin sama, jos uusmaalaiset ja hämäläiset eivät tulisi toimeen keskenään, mutta silti liittoutuisivat tarvittaessa Varsinais-Suomeen tehtävää rosvoretkeä varten. Joka läänin rajalla olisi paikallisen sotalordin pyssymiehet teknikaaleineen rahastamassa "tietulleja" ja sudennahkahatut keräisivät verotulot omalle sveitsiläiselle tililleen.

Sellaisessa kulttuurissa Suomessa ei olisi koskaan kasvanut metsäklusteria, telakkateollisuutta eikä Nokiaa.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Mulle tulee mieleen että heille on tungettu valkoisenmiehen systeemiä väkisin joka heitä kyrsii.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mulle ei tule mieleen syyttää jotain ulkopuolista.
Mulle tulee mieleen se että täällä pohjoisempana elinehtomme on ollut se että varaudumme tulevaan, enemmän kuin vuoden ajanjaksoon. Jos emme olisi näin tehneet, täällä olisi aika tyhjää.
Lämpöisellä alueella ei ole ollut tällaista tarvetta: Ei ravinnon suhteen, ei asumusten suhteen, ei vaatetuksen suhteen, ei ravinnon varastoinnin suhteen. Lämpöisellä alueella ei ole tarvinnut "kehittyä".

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #16

Luonnonlait hoiteli homman ennenvanhaan, nykyään yritetään ne kumota.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #16

Niin.Mitä enemmän saamme lapsia, sitä enemmän saamme Suomesta rahaa gepardimyssyisille johtajillemme.
Lähettäkkää rahaa, muistakaa lähettää rahaa Afrikkaan.

Jone Virtanen

Afrikan ongelmat ovat niin moninaiset ettei niiden syntyyn tai hoitoon ole yhtä lääkettä. Suuryhtiöt ovat luonnollisesti siellä missä on raaka-aineita, mutta eivät ne välttämättä ole aivan niin kyynisiä "sodansytyttäjiä" kun täällä annetaan ymmärtää. Toki ne sotia hyväkseen käyttävät, mutta samalaista riistoa harrastavat pienetkin.

Ja riistoon Afrikan rakenne ja poliittiset olot, korruptio jne. antavat oikein mainiot edellytykset. Suvullani on ollut liiketoimintaa kolmessa eri Afrikan maassa ja voin sanoa, että "veroluonteisia maksuja" on kyllä maksettu ohi verottajan. Muuten ei mikään toimi. Ja niiden vastaanottaja on aina ollut paikallinen viranomainen.

Ja Afrikan pelissä pitää nykyään muistaa Kiina. Se on kasvattanut valtaansa koko Saharan eteläpuolisella mantereella hiljalleen. Se haluaa ruokaa ja raaka-aineita omalla tyylillään. Ja voin sanoa, että sen tyyli muistuttaa kovin vanhaa Kolonialismin aikaa.

Valitettavasti täällä esiintuotu maatalous on oma ongelmansa. Esimerkiksi Zimbabwe oli aiemmin yksi Afrikan rikkaimmista maista.Se vei ruokaa ja nyt sitä tuodaan sinne. Ja se loi ongelmansa ihan itse. Siitä ei voi syyttää ainoatakaan globaalia yrtystä tms. Vuosia kestäneen talouden taantuman, poliittisten levottomuuksien ja huonojen satojen (jonka syypää oli maauudistus jolla viljelymaat jaettiin uudestaan) seurauksena yli kolme miljoonaa ihmistä on muuttanut pois maasta. Mauudistus romahdutti ennen niin vauraan maan. Tiedän, koska veljeni oli yksi niistä valkoisita maanomistajista jotka "häädettiin" 90-luvun puolivälissä maasta.

Toisaalta Afrikan ongelmia ei ratkaista pelkällä maataloudella. Se jää jälkeen muustakin kehityksestä ja samalla väkimäärä kasvaa.

Monet infrastruktuurin rakenteen puuttuvat. Tietooverkot esimerkiksi. Toki monet maat investoivat viestintäverkkojen rakentamiseen ja verkkopalvelujen tuottamiseen kansalaisille mutta hidasta se on. Ehkä kehitystä voisi buustata sillä että Afrikan maat saavat velkojaan anteeksi ja sijoittavat näitä varoja televerkkojen rakentamiseen.Se kuitenkin vaatiin valvontaa, ja olen aika skeptinen siitä, että ne rahat menevät investointeihin.

Pelkkä lainojen leikkaus tai infran rakentamine valtion avulla ei riitä. Näihin maihin tarvitaan myös yksityisen sektorin investointeja ja markkinoita. Niitä ei kuitenkaan kuulu. Ne globaalit yhtiöt oikeasti puuttuvat koko mantereelta lukuun ottamatta raaka-aineyhtiöitä. Investointeja tulee vasta, kun maan olot ovat stabiilit, koulutus- ja osaamispohja on olemassa, markkinat syntyneet ja ne toimivat. Ja edes osa tuon listan ehdoista toteutuu alle yhden käden sormien laskettavasta maalistasta. Botswana on yksi näistä.

On toki niin, että nopeat kehityshypyt ovat mahdollisia, mutta silloin on kyse on koko yhteiskunnan kehittämisestä. Suomi käy tästä ihan hyvänä esimerkkinä. Afrikassa en usko yhdenkään maan pystyvän tähän. Valitettavasti. Investoinnin koulutukseen ja KANSALAISTEN hyvinvointiin eivät kuulu minkään maan kehitysstrategiaan, sillä vakavuudella kuin pitäisi.

Oma lukunsa on taudit. Saharan eteläpuolisessa Afrikassa asuu peräti 70 prosenttia maapallon kaikista hiv/aids-potilaista. Etelä-Afrikassa tilanne ei ole yhtä synkkä kuin esimerkiksi Botswanassa tai Zimbabwessa, mutta kyllin paha kuitenkin. Jopa 71 prosenttia kaikista kuolemantapauksista ikäryhmässä 15 - 49 vuotta oli yhteyksissä aidsiin. On selvää, että kriisillä on vaikutuksensa kehittyneeksi yhteiskunnaksi pyrkivän maan talouteen. Afrikassa keskimääräinen elinajanodote on laskenut aidsin takia 54 vuoteen.

Tässä nyt aluksi mietteitä siitä miksi en oikein usko ko. mantreen tulevaisuuteen nykymenolla. On inhottavaa sanoa näin (ja saan rasitin leiman varmasti), mutta vahvasti yleistäen voidaan sanoa, että koko Saharan eteläpuolinen Afrikka tarvitseen valkoista miestä, joka laittaa asiat kuntoon.

Käyttäjän PacoDiop kuva
Paco Diop

Herra,

Vaikka olen täysin eri mieltä kanssasi, hyväksyin sinun kommentit tähän keskusteluun. Tästä ei puhuta roduista,tulevasta uudesta kolonialismista. Niin kauan kuin luulemme, että me ostaan paremmin kuin muut, ei mitään toimisi. Siksi ehdotin rehellistä, rakenteellista toimivaa yhteistyötä EUn ja Afrikka maiden välillä. On se meillä kaikki omat ongelmat.
Täällä yhteiskunnassamme on lapsiperheet, jotka kärsivät köyhyydestä, nuoret syrjäytymisestä jne. Yli 100.000 lasta elävät köyhyydessä. Hoidetaan sitä ennen kuin mennään "valkoisena enkelinä auttamaan/pelastamaan" Afrikkaa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Voisit jättää tuon Herra sanan pois tasavallassa keskustellessamme, emmekä liene alokkaita suorittamassa asevelvollisuuttaan. Kohteliasta se tietenkin joissain kulttuureissa on, mutta ei Suomessa herroja ole.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Afrikkalaiset varmasti tietävät, mistä lapsia tulee.

Mitä afrikkalaiset itse tekevät sen eteen, että lapsia tulisi vain sen verran, että vanhemmat pystyvät kunnolla elättämään ja kouluttamaan heidät?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

"Lapsi tuo leivän tullessaan".

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Vaikea sanoa Afrikka on iso alue, mutta ainakin jossain osissa tehdään lapsia joten he elättäisivät vanhempiaan, se varmasti on sielläpäin jopa toiminut ekologisesti kestävällä pohjalla, kun keskimääräinen elinajanodote oli 30v.

Nykyään on ongelma että keskimääräin elinajanodote on Afrikassa 65v.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kulunut hokema on, että täytyy tehdä paljon lapsia, koska ei ole sosiaaliturvaa.

Miksei ole? Esimerkkejä toimivan sosiaaliturvan kehittämiselle löytyy kymmenistä maista.

Puuttuuko tarvittavaa tietotekniikkaa? Ei varmasti, sillä tarvittava tiedonkäsittelykyky riittää jo muutamassa tavallisessa kotitietokoneessa miljoonille ihmisille. Suomessa oli toimiva (joskin niukka, mutta hengissä pitävä) sosiaaliturva jo kauan ennen tietotekniikan keksimistä. vrt. Kalle Päätalo: Kunnan jauhot.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #25

Itse asiassa se taidettiin kehittää joi Ruotsinvasllan aikana. Silloin se oli fattighuset där åldringarna utan medel placerades.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #25

Niin kuin edellisessä viestissä sanoi Afrikka on iso alue, tuo väestönkasvu ei taida olla Senegalin ongelma, maa on pinta-alaltaan viisi kerta hollannin kokoinen ja väkiluku 13,5 miljoona, paljon pienemässä hollannissa on lähes 17 miljoona asukasta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tuo on ikivanhan sanonta Suomessa.
Aikanaan täällä tekivät lapset töitä kun "kynnelle kykenivät".

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ei mei voida auttaa Afrikkaa, koska ei me osata auttaa edes itseämme. Meidän oma kaivoslaki antaa ulkolaisten yritysten ryöstää materiaalia Suomesta niin kuin öljyä Afrikasta.

Käyttäjän PacoDiop kuva
Paco Diop

On todella helppoa kotisohvalla tai kahvi tauolla jne kirjoittaa täällä, että näin yksinkertaisesti se on siel ja näin helposti pitää tehdä, vaikkei koskaan käynyt Afrikassa tai lukeneet tarpeeksi tai ei pysty ajattelemaan objektiivisesti asiasta. On se iso valhe, jos sanotaan yleisesti, että "....ja naiset sekä lapset tekevät raskaat maatyöt." Itse muistan hyvin, että isoisä ja sedät tekivät töitä, vaikka koulun jälkeenkin. Olen sitä vastaan, että lapset tekevät töitä silloin kuin pitää olla kouluissa, muttei se noin helposti voi selittää. Minun oli pakko mennä koulun jälkeen auttaa isoisää, koska kaikki sen tekee siellä. Olin silti koulussa hyvä oppilas.

Btw, ihan turhaa väitellä siitä, onko muistien tai valkoisten syitä tässä tilanteessa. Mielestäni, jos halutaan auttaa Afrikkaa, EU ja muut pitää sen ottaa yhteiskumpaniksi, valitettavasti näin ei tapahdu käyttänössä.

Jos haluaa tietää miksei vieläkään Afrikkaa/Senegal voi valita itse omat johtajat avaa linkin, joka auttaa ymmärtämään mikä kävi 1939-1945 Senegalilaisille ja vielä kyllä vaikuttaa tosi paljon päätöksenteossa.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=232462...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Mielenkiintoista, valitettavasti harva suomalainen hallitse ranskan kieltä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Uskotko, että 1939-1945 senegalilaiset olisivat halunneet vaihtaa osia suomalaisten kanssa?

Kummallakin maalla on ollut sen jälkeen tasan yhtä monta vuotta aikaa kehittää omaa yhteiskuntaansa. 80 vuoden takaisiin tapahtumiin juuttuminen ei auta vuoden 2019 ongelmien ratkaisussa.

Paco Diop, millaisesta avusta on Sinun mielestäsi eniten hyötyä Senegalille tai muulle Afrikalle?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Afrikkalaisia voidaan kouluttaa valjastamaan kaikki yhteiskunnan tarvittavat infrat ja palvelut lähettämällä oikeita kouluttajia ja osaajia. Afrikkaan tarvitaan turvattuja paikkoja ja voidaan tarkastaa oikeat turvapaikan hakijat.

Ei me voida auttaa täällä vaan olemalla siellä paikan päällä. Ei niin, että annetaan rahat ilman valvontaa ja että rahat kohdistetaan oikeisiin kohteisiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Offshore oil and gas is set to flow within five years, and Senegal is bracing itself for the impact.”

https://www.petroleum-economist.com/articles/polit...

Ihan mielenkiintoinen artikkeli. En tiennyt Senegalin suunnitelmista, kun se on ollut enemmänkin maatalousmaa, fosfaattia ja rautaa sieltä kyllä on kalan lisäksi viety.

Senegalin oikeusministeri on Upstreamin mukaan määrännyt tutkimuksia aloitettavaksi, kohteena Frank Timis ja tämän öljy-yhtiö. Artikkeli on maksumuurin takana, joten en linkkaa sitä.

Käyttäjän PacoDiop kuva
Paco Diop

Kiitos! Kyllä tietoa löytyy, jos on tahtoa etsiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olen ajatellut käydä tämän vuoden aikana Dakarissa,jota ranskalaiset ystäväni ovat kehuneet. Olen käynyt neljässä Afrikan maassa luontoelämysten vuoksi, joten kokemus Dakarista olisi kiinnostavan erilainen.

Käyttäjän PacoDiop kuva
Paco Diop Vastaus kommenttiin #36

Ota yhteyttä minun, jos jollain tavalla voisin sinua auttaa. Olisi kunnia neuvoa ja antaa vinkkejä jokaisesta asiasta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Kiitos avusta, olen mielelläni yhteydessä. En tosin asu Suomessa, mutta ei se yhteydenottoa estä!

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Oletko miettinyt miksi maailman elektroniikkatuotanto joka jatkuvasti siirtyy maihin jossa on edullisin työvoima, ei ole edes miettinyt perustavansa megatehtaitaan afrikan maihin? Kiinasta ovat siirtyneet vietnamin sademetsien keskelle monet valmistajat.

Afrikassa on perustavanlaatuinen valuvika mitä tulee kulttuuriin, jatkuvaa tappelua heimojen kesken, valtaapitävät lähinnä riistävät alaisiaan minkä ehtivät.

Siellä on jo totuttu siihen että kehittyneet maat auttavat, kehitys- ja hätäapua tulee kun pyydetään, vaikka mitään ei haluta muuttaa oikeasti, onko tämä jatkuva auttaminen osasyy afrikan jatkuvalla epävakaudelle?

Muiden valtioien ja yritysten on heppo hyödyntää tätä epävakautta sitten riistämällä mahdollisimman halvalla luonnonvaroja afrikan mailta.

Jos vain oppisitte puhaltamaan yhteen hiileen kansana niin ette tarvitsisi ulkopuolista apua. Voi olla monelle kulttuurishokki kun joutuu oikeasti tekemään joka päivä duunia, mutta ei se muuten muutu.
Sittenkin on hyvin todennäköistä että afrikan kaupungit kehittyy kuten Intiassa, ihmisiä tulee maaseudulta enemmän kuin ehditään kunnolla rakentamaan infraa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Itseasiassa Afrikan talouskehitys näyttää ihan hyvältä tällä hetkellä, mutta minne asti se riittää?

https://yle.fi/uutiset/3-7879512

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jostain luin, että pajassa tehty (hiili)teräs on keksitty Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa. Ei Afrikan asioiden tarvitsisi olla niin sekaisin kuin ovat tällä hetkellä.

Käyttäjän MikkoMarttila kuva
Mikko Marttila

Se, että paikallinen hallinto myy oikeuksia maankäyttöön kansainväliselle öljy-yhtiölle ei ole mitään muuta, kuin kysynnän ja tarjonnan henkeä, mutta arvatenkin hallinnolla ei ole aikomustakaan jakaa hyötyjä kansalaisten kanssa, vaan pikemminkin vahvistaa omaa valtaoikeutta kansalaisten kustannuksella.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Aina syytetään Länsimaisia suuryrityksiä Afrikan riistämisestä, mutta jo yritykset onnistuat korruptoimaan Afrikan päättäjät, eikö Afrikan päättääjät ole yhtä syyllisiä? Uruguankin johtaja lahjoittaa melkein koko omaisuutensa kansalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset